Ett brev av guld

Detta känns helt overkligt. Det är svårt att tro att det är sant. Förra våren satt jag och skrev på ett läsförståelseprojekt till mina fyror. När jag var klar så insåg jag att det blev rätt mycket text. Jag skickade in texten till ett par förlag, och fick napp. Nu sitter jag här med MIN bok i handen. Jag får nästan nypa mig själv i armen.

Boken passar både som högläsning och som läsprojekt. Boken handlar om två vänner som av en händelse hittar ett brev av guld. Brevets innehåll skickar dem på en skattjakt genom Sverige. Tanken var från början att locka barn till läsning, så därför avslutas varje kapitel med ett chiffer, som både barn och förälder eller eleverna och lärare kan lösa tillsammans. Det kan vara bra att läraren/föräldern läst det två sista kapitlen i förväg, då barnet/eleven själv kan hitta en egen "skatt" (om man nu vill).


Till boken finns en digital lärarhandledning. I handledningen hittar du uppgifter som handlar bland annat om ordförståelse, stavning och läsförståelse. Ladda ned den och ändra så den passar dig och dina undervisningsgrupper.

Skulle det vara intressant att köpa in boken som klassuppsättning, kontakta då mig (ulrica_o@hotmail.com) så kan jag göra en bra deal till er skola.

Ett brev av guld - Idus förlag (idusforlag.se) 

www.adlibris.com/se/bok/ett-brev-av-guld-9789176348475